duurzame vis

Vis is gezond, licht verteerbaar en lekker. Jammer genoeg wordt er soms tegen de regels in teveel gevangen en bestaat de kans dat sommige vissoorten, schaal- en schelpdieren over een aantal generaties zullen verdwijnen.
We moeten proberen overbevissing tegen gaan en door duurzame vis te eten kunnen we ons steentje bijdragen. Maar hoe weet je of je een goed visje op tafel zet?
Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg websites die we kunnen raadplegen om te weten welke vissoorten we kunnen eten en welke we liever moeten laten staan. Op goedevis.nl bijvoorbeeld, vind je uitgebreide informatie over het kiezen van duurzame vis en kun je de ‘VISwijzer’ app downloaden. Handig in een restaurant of als je vis gaat kopen. In de supermarkten wordt bovendien vis verkocht met het internationale MSC-keurmerk. Dit blauwe keurmerk geeft aan dat de vis die je koopt afkomstig is van de duurzame visserij. Je vindt het niet alleen op de verpakking van verse vis, maar ook op vis uit het vriesvak. En, als je op msc.org kijkt, kun je op ‘waar te koop’ klikken om te zien waar je terecht kunt voor een bepaald soort vis. Zo kun je met een gerust hart toch van vis blijven genieten!

 

Leave a Reply